Arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde

Monique Hartmann på Frederiksberg hjælper ledere, erhverv og organisationer på Fyn og Sjælland med at skabe bedre arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde.

Flere flytter mere. Flere ved mere. Men kun, hvis vi samarbejder om et bedre arbejdsmiljø. Jeg kan skabe mere sammenhold i jeres arbejdsmiljø. Jeg arbejder med et glimt i øjet og faciliterer en dialog, som gør det nemmere at forstå, hvorfor vi reagerer, som vi gør. Og denne indsigt gør det nemmere at se mulighederne til bedre samarbejde og mere trivsel.

Forandring fryder og skaber bedre arbejdsmiljø

Det er ikke nødvendigvis sandt – men det er sikkert, at fryd forandrer! Skab forandringsprocesser, hvor forandringens nødvendighed og medarbejdernes engagement går op i en højere enhed i jeres arbejdsmiljø.​

Mennesker er ikke imod forandringer. De er imod at blive forandret af andre. Selv bare "trusler" om forandring igangsætter forsvarsstrategier: At beskytte sig mod noget ukendt. Derfor hjælper det at tale om forandringsprocesser i et arbejdsmiljø - både tale om det, der skal forandres, men også om, hvordan reaktionerne er en naturlig del af vores biologi.

Hvis jeg bare kunne lave mit arbejde, ville jeg være glad

Medarbejdere klager ofte over, at der skal bruges megen tid til registrering og administration, hvilket ikke opleves meningsfyldt.

​En dialog på tværs af faggrupper viser tit, at en stor del af registreringer og administrative opgaver kan være til gavn for et bedre samarbejde i og på tværs af teams - hvis man altså har kendskab til hinandens opgaver ... Derfor skal vi også arbejde med trivselsprocesser for teams.

Arbejdsmiljø, trivsel og effektivitet øges gennem dialog, der skaber forståelse for hinandens opgaver, flaskehalse og udfordringer. Og om at stille spørgsmål til, hvordan dit arbejde skaber mening for mig og vice versa.

En professionel omgangstone og konflikthåndtering

Kravene om øget effektivitet ledsaget med forandringsprocesser gør, at presset på jeres arbejdsplads og arbejdsmiljø stiger. Vi skal løbe stærkt, vi får svært ved at se ud over egne træsko, og lunten bliver kortere. Små irritationer bliver til brok, som kan udvikle sig som en grobund for dårligt kollegaskab, konflikter og mobning.

Der er ingen, der er stolte af at være en del af en kultur og et arbejdsmiljø med konflikter og dårlig omgangstone. Derfor vil vi helst gå rundt om den varme grød og beskytte os selv.

Du kan kontakte mig på telefon: 21 41 94 60 eller på e-mail: mh@moniquehartmann.dk for at få mere at vide om trivsel og arbejdsmiljø.​

Jeg skræddersyr dit forløb​

Forandringsprocesser med mening

Jeg faciliterer temamøder om reaktioner på forandring. Jeg understøtter også samarbejdet mellem ledelse og samarbejdsudvalg/MED til at skabe værdige forandringsprocesser.

​Trivselsprocesser og konflikthåndtering

Jeg udfører trivselsmålinger baseret på interviews, og skaber ejerskab for at arbejde med forbedringer i fællesskab. Jeg mægler også konflikter både mellem individer og på gruppeplan.

Meningsfulde møder

Møderne sluger meget af vores arbejdstid. Jeg kan hjælpe med at sætte fokus på, hvordan man bruger møder, så man efter mødet er klogere end da man tog derhen – uden at det tager for meget tid.

​Skræddersyede projekter der fremmer samarbejdet og omgangstone

Skal trivselsprocessen kombineres med lederudvikling eller stresshåndtering? Kontakt mig for skræddersyede projekter med en tydelig rød tråd - små som store.

FIND MIG PÅ DE SOCIALE MEDIER​

Monique Hartmann

CVR: 38250477

Konge​ns Tværvej 4B

2000 Frederiksberg

​Telefon: 21 41 94 60

Email: mh@moniquehartmann.dk