Konflikthåndtering på arbejdspladsen

Du kender sikkert situationen, hvor stemningen godt kunne blive bedre på arbejdspladsen. I har måske flere gange taget det op. Alle vil det bedste, men I kan ikke sætte fingeren på, hvad der skal gøres. Og til sidst bliver man træt af at snakke om det, og vænner sig til at ”sådan er det hos os”. 

Små irritationer kan blive til brok, som så kan udvikle sig til dårligt kollegaskab, konflikter og mobning. Du synes måske, det er pinligt eller skamfuldt, når vi ikke kan opføre os som voksne mennesker overfor hinanden. 

Derfor er det ofte svært at tale sammen om det, når vi ikke behandler hinanden pænt. Hvis du oplever dette og gerne vil gøre noget ved det, så kan jeg rådgive dig og din arbejdsplads og tilbyde konflikthåndtering.

Kroppen reagerer med kæmp – flygt – frys

Vores krop har ikke udviklet sig meget siden stenalderen. Den er bygget op på en måde, så vi kan genkende situationer, og slår alarm, når der sker noget uventet - det kunne jo være farligt. Oftest får vi hurtigt løst disse problemer. Men ind i mellem vokser problemerne sig så store, at det påvirker gruppen og arbejdet det meste af tiden. 

Hvis du oplever konflikter, eller en dårlig tone, så kan det være et tegn på, at gruppen er i et konstant alarmberedskab, og ikke kan finde tilbage til arbejdsrytmen. Hvis vi ikke stopper op, men haster videre, reagerer kroppen med kæmp, flygt eller frys. Grobunden for dårlig stemning og mobning er lagt. Hvis samtalen er helt opgivet, har I måske brug for hjælp fra en erhvervspsykolog til konflikthåndtering på arbejdspladsen.

En ændring hos én person påvirker hele gruppen

Vi er flokdyr, og holder ubevidst øje med hinanden. Hvis ét gruppemedlem reagerer på en forandring, sætter det en kædereaktion i gang. 

Det kan ske, når kolleger forlader arbejdspladsen eller bliver sygemeldt med stress. Eller når der ikke er en tydelig retning eller ramme for vores arbejde. ​

Vi har så brug for lidt tid til at finde ud af, hvad der er sket. Hvem er med i vores gruppe? Hvem er udenfor vores gruppe? Hvordan skal vi fordele ressourcer i gruppen, og hvad skal vi gøre med dem, der bryder normerne? 

Stop op og tal sammen - det kan blive bedre!

Måske kan du og din gruppe ikke lave om på højhastighedssamfundet. Men I kan tage en time out og tale med hinanden om, hvordan I gerne vil have det. Og tale om, hvorfor I bliver påvirket. Det hjælper, hvis I bruger både den rationelle og den følelsesmæssige intelligens. Det hjælper med at have anderledes samtaler end dem, I er vante til.

Jeg faciliterer konflikthåndtering på arbejdspladser, og skaber forståelse for, hvorfor vi reagerer, som vi gør. Det sker gennem dialog, hvor vi taler sammen om opgaver og udfordringer, men også om det, der gør ondt. Jeg hjælper med at genfinde den dialog, hvor I spørger hinanden, hvordan dit arbejde skaber mening for mig og vice versa. 

Hjælp til konflikthåndtering på arbejdspladsen?

Du kan kontakte mig på telefon 21 41 94 60 eller på e-mail mh@moniquehartmann.dk for at få mere at vide om  konflikthåndtering på arbejdspladsen. Jeg har kontor på Frederiksberg i København, og udfører opgaver i hele landet.

​NY: læs om Organisationstraumer

Nogle gange kommer man på arbejdspladser, hvor man bare mærker, at der er noget galt. Stemningen hænger så at sige i væggene. Måske er der tale om et organisationstraume? Her kan du læse mere om, hvordan du genkender, håndterer og forebygger dem.

Læs mere her

​Har du lyst til at høre mere?

Skriv til mig for at bestil eller høre mere om et ​forløb til dig eller dit firma - Du vil få svar hurtigst muligt​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jeg skræddersyr dit forløb​

Konflikthåndtering

på arbejdspladsen

Jeg mægler, når parterne i en konflikt har opgivet samtalen. Jeg mægler både mellem individer og på gruppeplan med fokus på, at alle parter føler sig set og forstået.

Kan vi få kammertonen?

Sæt spotlyset på en god omgangstone og forebyg konflikter. Kontakt mig for et inspirerende oplæg eller skræddersyet program for en enkelt gruppe eller hele arbejdspladsen.

NYT Traumer i Organisationer,

få øje på dem og håndtér dem

Hør et oplæg om organisationstraumer, og hvordan indsigten i  usunde dynamikker i organisationer kan blive det første skridt til et sundere arbejdsmiljø på din arbejdplads.

​Temadag for MED eller AMO

Jeg holder oplæg eller faciliterer temamøder for MED og AMO om konflikthåndtering og professionel  omgangstone. 

FIND MIG PÅ DE SOCIALE MEDIER​