Title Image

Forskning i samarbejdet mellem små virksomheder og arbejdsmiljørådgivere

Forskning i samarbejdet mellem små virksomheder og arbejdsmiljørådgivere

Sundt Arbejdsmiljø - Brobygning mellem virksomheder og arbejdsmiljørådgivere

Forebyggelse af stress er win-win

 

Som arbejdsmiljørådgiver oplever jeg, at små og mellemstore virksomheder (SMV) sjældent bruger rådgivning til at forebygge stress og sygefravær. Selv om der er er både menneskelige og økonomiske gevinster at hente, som gavner til et sundt arbejdsmiljø.

Er det for dyrt? Forstår arbejdsmiljørådgivere ikke hvad der foregår på små arbejdspladser? Eller taler vi forskellige sprog? Det ville være interessant at undersøge, hvad der ligger bagved.

 

Forskning i brobygning mellem virksomheden og rådgiver

 

Derfor er jeg glad for at være med i et forskningsprojekt, som lige netop har fokus på dette samarbejde – eller mangel på det samme. I projektet deltager 6 små og mellemstore virksomheder og 6 rådgivere, der samarbejder om at forbedre den mentale sundhed. Samtidig deltager alle i udviklingsmøder, hvor vi zoomer ud og kigger på brobygning mellem virksomhed og rådgiver.

 

At udforske fordomme om hinanden

 

Udviklingsmøderne har et nyt tema hver gang. På det første udviklingsmøde var emnet relationsbygning og vi talte om fordomme om hinanden. Det var alt andet end kedeligt: ”Skal en rådgiver nu komme og lære os, hvordan vi taler pænt til hinanden?” og ” Små virksomheder ved da ikke noget om hvordan de kan spare penge ved et godt arbejdsmiljø”.

På det næste udviklingsmøde, som nok bliver online, vil vi gå direkte til biddet og formulere anbefalinger til et godt samarbejde mellem rådgivere og virksomheder.

 

Formålet med at forske i sundt arbejdsmiljø

 

Det overordnede mål er selvfølgelig at forbedre den mentale sundhed på arbejdspladser. I praksis handler projektet dog primært om brobygning. Vi rådgivere ved en hel masse om godt samarbejde og arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Men her skal vi blive klogere på samarbejdet mellem os og arbejdspladsen, for det er jo det, der er afgørende, når vi skal forebygge stress og sygefravær sammen. Jeg ser frem til at kunne dele resultaterne efter sommerferien!

 

VELLIV Foreningen støtter projektet med 1.450.000 kr. TeamArbejdsliv og brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne står for projektledelsen. Moniquehartmann.dk er med som en af de 6 rådgivere i projektet.

 

Hvis din virksomhed har brug for rådgivning om stress og mental sundhed, så send mig en mail på mh@moniquehartmann.dk